Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0592) 749 332
|Home|Over ons|Nieuws|Agenda|Contact
   
Terug naar Nieuws

Koninklijke onderscheiding (lintje) aanvragen

Gepubliceerd op:

Ken je iemand die zich langdurig inzet voor meerdere goede doelen of iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving? Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een bijzondere (sportieve) prestatie? Dan kun je die persoon voordragen voor een Koninklijke onderscheiding (een ‘lintje’). Dat doe je bij de gemeente waar hij of zij woont.

Om een lintje voor iemand aan te vragen, vul je het voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding in. Verzamel ook zoveel mogelijk gegevens over de verdiensten van jouw kandidaat en lever alles in bij de gemeente. Dit is belangrijk, want het helpt te bepalen of iemand een onderscheiding krijgt.

  • Wil je de onderscheiding tijdens een bijzondere gelegenheid laten uitreiken? Vraag het lintje dan 6 maanden van tevoren aan.
  • Wilt je de onderscheiding tijdens de ‘lintjesregen’ voor Koningsdag laten uitreiken? Vraag dan de onderscheiding vóór 1 juli van het jaar ervoor aan (voor de uitreiking op 26 april 2023 vraag je het lintje dus vóór 1 juli 2022 aan.)

Het is verstandig eerst telefonisch contact op te nemen met het bestuurssecretariaat. Zij kunnen je in grote lijnen vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn. Ook kunnen zij je informatie geven over het invullen van het voorstelformulier en de bij te voegen documenten. Het bestuurssecretariaat van de gemeente Tynaarlo kunt u bereiken via 0592 – 26 66 62.

Op www.lintjes.nl vind je meer informatie en kun je een voorstelformulier downloaden.

Cursus ‘Succesvol Vrijwilligers Werven’

21-02-2024
Vrijwilligers zijn onbetaalbaar. Maar zijn ze ook onvindbaar? Veel clubs kampen met een tekort aan vrijwilligers, het doen van vrijwilligers…
Lees meer over Cursus ‘Succesvol Vrijwilligers Werven’