Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0592) 749 332
|Home|Over ons|Nieuws|Agenda|Contact
   
Terug naar Nieuws

Training Vertrouwenscontactpersoon

Gepubliceerd op:

In samenwerking met het NOV (Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) bieden wij kosteloos de training Vertrouwenspersoon aan.

De training bestaat uit 2 dagdelen, een theoretisch- en een praktijkgedeelte. Het praktijkgedeelte vind plaats op woensdagmiddag 29 november 2023 van 13.00 tot 16.30 uur bij het VIP! Assen, Apollopad 5. Voorafgaand heb je het theoretische gedeelte online gevolgd. Hier kun je je ook voor opgeven. Na het afronden van deze 2 dagdelen krijg een certificaat.

Inhoud
Je krijgt uitleg over de rol, je taken en vooral ook: je grenzen. Daarnaast kun je oefenen met gespreksvoering en leer je hoe je jezelf introduceert in deze rol.

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) biedt leden de mogelijkheid om in vertrouwen over grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie te praten. De VCP gaat in gesprek met slachtoffer of beschuldigde en onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn hulpvraag en welke mogelijke stappen genomen kunnen worden. Daarnaast helpt de VCP het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen aan de hand van het beleid.

De volgende onderdelen komen aan bod:
- preventie van grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie;
- taken van de VCP;
- meldingen behandelen;
- oefenen van gesprekstechnieken;
- zichtbaarheid van de VCP binnen de organisatie.

Je kunt je opgeven door te mailen naar: VIP! Tynaarlo.

Zomersluiting kantoor VIP!

11-07-2024
  Het kantoor van VIP! Tynaarlo is van 22 juli t/m 9 augustus gesloten. Het VIP! is in die periode wel per mail …
Lees meer over Zomersluiting kantoor VIP!